I Am Congres

Veerkracht en efficiëntie in een drukke en digitale wereld

Dinsdag 12 februari 2019

Gent

Professor Dr. Theo Compernolle

Professor Dr. Theo Compernolle

Ontketen je brein

Professor Dr. Theo Compernolle, dokter in de geneeskunde en neuropsychiater, is een onafhankelijke internationale consultant, executive (team)coach,  trainer en key-note speaker. Hij is adjunct professor aan het CEDEP European Centre for Executive Development in Fontainebleau (Frankrijk). Hij doceert en coacht aan business scholen in België, Nederland en Frankrijk, o.a. het INSEAD in Frankrijk, TIAS in Nederland en VLERICK in België.

Voorheen was hij onder andere adjunct professor aan het INSEAD, hoogleraar aan de Solvay Business School van de ULB en aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Theo Compernolle publiceerde meer dan 100 artikelen en 8 boeken waaronder de besteller “Stress, Vriend en Vijand”(Lannoo. 14de druk van de tweede update). De vertaling van zijn boek “BrainChains” gepubliceerd als “Ontketen je brein” (Lannoo. 7de druk) kwam ook snel op de bestsellerslijst terecht. Onlangs verscheen een beknopte versie hiervan: “Hoe haal je meer uit je brein” (Lannoo 2018)

Jan Toye

Jan Toye

Mentaal kapitaal en welbevinden, een integraal beleid

Christine Wittoeck

Christine Wittoeck

digital detox, van digitale onrust naar digitaal comfort

Oprichtster en zaakvoerder van Digital Detox Academy is Christine Wittoeck.

Gefascineerd door gedrag en gedragsverandering, beschouwt Christine het als haar missie om bewustwording te creëren rond het feit dat we ons gedrag in eigen hand hebben. Gedrag beïnvloedt ons dagdagelijks. Meer specifiek wil zij iedereen bewust maken van het feit dat ook gedrag ten opzichte van digitale tools in ons eigen macht ligt.

We leven nu eenmaal in een digitale wereld, maar daarom hoeft dit geen stress te veroorzaken! Met 25 jaar ervaring in internationale bedrijven als IT, Sales en Marketing specialist is Christine ervaringsdeskunidige op dit gebied. De evolutie van computers naar digitale communicatie heeft ze helemaal doorlopen.

Digital Detox Academy is ontstaan vanuit Christine’s persoonlijke ervaring als professional, want als geen ander weet ze dat het cruciaal is om Digitale Onrust om te buigen naar Digitaal Comfort.

Met haar passie voor entertainen, trainen, coachen en persoonlijke ontwikkeling probeert ze haar publiek te betrekken in alles wat ze doet… met veel vuur én de nodige dosis humor.

 Dr. David Dewulf

Dr. David Dewulf

Mastertip voor detox

Dr. David Dewulf is oprichter en voorzitter van I AM. Hij ontwerpt samen met zijn team het aanbod van I AM.

David is arts en introduceerde het begrip Mindfulness in Vlaanderen. Hij volgde opleidingen over de hele wereld en legde zich toe op Mindfulness, Tao, Life Coaching en Mind/Body Medicine. Hij gaf lezingen in Harvard (post graduaat) en werkte jaren lang samen met de universiteit Gent en met KU Leuven in het kader van wetenschappelijk onderzoek naar effecten van Mindfulness en compassie.

Momenteel richt David zich op het verder ontwikkelen van de (trainers)opleidingen en op het geven van lezingen in binnen- en buitenland, om zijn kennis en wijsheid zo breed mogelijk te delen en verspreiden.

David is auteur van 15 boeken over mindfulness o.a. ‘Mindfulness voor Jongeren’, ‘Mindfulness voor kids’, ‘Mindful gelukkig’ en ‘Jezelf accepteren met mindfulness en compassie’ .

Hij houdt van verre landen, nieuwe culturen ontdekken en van zijn prachtige kinderen.