I Am Congres

Veerkracht en efficiëntie in een drukke en digitale wereld

Dinsdag 12 februari 2019

Gent

Literatuur

 

ONTKETEN JE BREIN – Theo Compernolle

Een absolute mustread voor iedereen die meer uit zijn brein wil halen!

Altijd online en bereikbaar zijn, multitasken, negatieve stress, slaapgebrek, open kantoren waar iedereen elkaar kan horen… Ons denkende brein staat meer dan ooit onder druk, met nefaste gevolgen voor onze productiviteit, creativiteit en gezondheid. Doordat ze hun brein onvoldoende kennen, doen slimme mensen domme dingen, zo stelt neuropsychiater Theo Compernolle. In dit baanbrekende boek ontsluit hij in zijn bekende glasheldere stijl de recentste kennis over ons denkende brein en toont hij aan welke breinboeien onze hersenen vandaag in een verstikkende klemgreep houden. Maar hij laat ook zien hoe we ze kunnen ontketenen, en reikt concrete tools en tips aan om het beste uit ons brein te halen. Zijn vurige pleidooi voor meer ’s low thinking’ in een digitale wereld zal niemand onberoerd laten.

START TO DIGITAL DETOX – Christine Wittoeck

Start to digital detox is een praktisch werkboek. Het is je persoonlijke hulpmiddel om eventuele stress, veroorzaakt door digitaal werken en communiceren, te herkennen en aan te pakken. Je zal effectief stappen kunnen ondernemen om die stress te verminderen. Je productiviteit te verhogen en je leven aangenamer te maken. Anderzijds zal het je ook inzicht verschaffen in je ideale wereld van digitaal communiceren en werken.

HEARTFUL LEVEN, MINDFUL WERKEN. Balans in je leven in 7 stappen – David Dewulf

 

 

Dit boek reikt je in 7 stappen heldere inzichten en concrete tools aan om beter om te gaan met de druk van het (werk)leven en om meer innerlijke kracht, vitaliteit, levensgeluk en een goede work-life balance te ervaren.

Aan de hand van de parabel van “de samoerai en zijn moeder” brengt David alle elementen van mindfulness en heartfulness samen in een eenvoudig model. Dit model is ook toepasbaar in bedrijven en organisaties.

Mindfulness bij stress, burn-out en depressie. Een 8-weken stappenplan voor hulpverleners – David Dewulf

 

Concreet 8 weken stappenplan voor hulpverleners voor de aanpak van stress en depressie met een apart hoofdstuk over burn-out. Met gratis downloads: syllabus voor deelnemers, overzichten van de 8 sessies voor de trainers en bundel met 21 inspirerende teksten om voor te lezen tijdens de sessies. In dit boek beschrijft David Dewulf de volledige training van het wetenschappelijk onderzochte, acht weken durende MBCT-MBSR-programma. MBCT staat voor mindfulness based cognitive therapy en MBSR staat voor mindfulness based stress reduction. Stap voor stap wordt de opbouw en inhoud van de lessen besproken aan de hand van theorie, oefeningen, casuïstiek, meditaties en groepsinteracties. Dat maakt het een onmisbaar boek voor hulpverleners en mindfulnessdocenten die mindfulness willen inzetten

De Mindful Box. 7 inzichten voor je levenswerk – David Dewulf

In deze groeiende complexiteit van het leven is doordacht en helder denken belangrijk. Mindfulness – aandachtig leven in het hier en nu – kan daarvoor zorgen.

De 7 mindfulness principes voor op het werk zijn een inzichtelijke en praktische vertaling van het creativiteitsprincipe ’t hinking out of the box’. Ze vormen een praktisch kader van waaruit je een creatieve relatie kunt aangaan met moeilijkheden of uitdagingen op het werk.